ویژگی های هوش اجتماعی و عوامل موثر بر پرورش آن با تشریح نظریه پردازان
هدف از این پایان نامه بررسی ویژگی های هوش اجتماعی و عوامل موثر بر پرورش آن با تشریح نظریه پردازان می باشد
مشخصات فایل
تعداد صفحات | 54 |
حجم | 334 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | مدیریت |
توضیحات کامل
فورد و تیساک (1983) هوش اجتماعی را به معنای توانایی تعامل موفق با افراد دیگر تعریف کرده اند کیتینگ (1987) هوش اجتماعی را در راستای توانایی عمل کردن خوب در آزمون هایی که مهارت اجتماعی را اندازه گیری می کنند، قرار می دهد. داشتن هوش اجتماعی باعث می شود تا با دیگران ارتباط بهتری داشته باشیم و توانایی تفاهم و مدیریت در مردان و ن نشانه هوش اجتماعی است. واکنش مغز در فرآیند هوش این است که از شخص خواسته می شود عاقل تر و پخته تر عمل کند. مغز انسان پیچیده ترین، پیشرفته ترین و قدرتمند ترین ارگانی است که در جهان شناخته شده است پس سر و کار داشتن با تعداد زیادی مغز نشانه بلوغ است، کسانی که از لحاظ اجتماعی هوش بالایی دارند، برای برقراری ارتباط با دیگران و فهمیدن صحبت های آنان مجبورند از همه قدرت مغز و بدنشان استفاده کنند.
آنها باید بدانند چگونه ارتباط برقرار کنند، چطور دوست پیدا کنند و چطور دوستانشان را نگه دارند. افراد با هوش اجتماعی بالا، با کسانی که گذشته، سن، فرهنگ و عملکرد احساسی-اجتماعی متفاوتی دارند راحت هستند و مهم تر آنکه قادرند کاری کنند که دیگران در کنار آنان احساس راحتی و خوشحالی داشته باشند و ویژگی هایی به قرار زیر دارند: احترام قائل شدن نسبت به دیگران، انتقال فکر، توانایی خواندن و استفاده از زبان رفتاری برای انتقال فکر، آگاهی از زمان مناسب صحبت کردن و گوش دادن، داشتن علاقه پایدار نسبت به دیگران، سازماندهی گروه (داشتن ابتکار عمل برای هماهنگ کردن فعالیت های عده ای از افراد، این استعداد ها را می توان در کارگردانان تئاتر، افسران ارتش و مدیران شرکت ها و سازمان های مختلف مشاهده کرد. در کودکی این گونه افراد در زمین بازی، کاپیتان تیم هستند و درباره نحوه بازی تصمیم گیری می کنند)، مذاکره برای حل مسائل (استعداد میانجی گری، جلوگیری از بروز اختلاف، حل و فصل دادن به مشکلات. افرادی که از این خصوصیت برخوردارند برای داوری کردن در مشاجرات مناسب هستند و نقش میانجی را خیلی خوب بازی می کنند.
برای مشاغل ی و حقوق عالی هستند. در کودکی همان کسانی هستند که بحث و جدل را در زمین بازی فرو می نشانند)، روابط شخصی (استعداد همدردی و دلجویی از دیگران. کسی که دارای این ویژگی باشد خیلی راحت با دیگران روبرو می شود و در قبال احساسات دیگران احساس مسولیت می کند. هنر ایجاد رابطه را به خوبی دارا هستند. این گونه افراد می-توانند همسران قابل اعتماد، رفقای صمیمی، شرکای تجاری مناسب و بازیکنان تیمی خوبی باشند. در دنیای تجارت می-توانند مامور فروش یا مدیران شایسته ای باشند و برای شغل معلمی نیز عالی هستند. دانش آموزان دارای این خصوصیت احساسات افراد را به خوبی از روی چهره هاشان می خوانند و در بین هم شاگردی های خود خیلی محبوب هستند)، تجزیه و تحلیل اجتماعی (شناخت و بصیرت درونی راجع به عواطف، انگیزه ها و علایق دیگران. این گونه افراد به راحتی می-توانند با دیگران رابطه ای صمیمی برقرار کنند. آنها با این توانایی خود می توانند مشاور یا روان درمانگر خوبی باشند و اگر کمی نیز بر طبع ادبی خود بیفزایند رمان نویسان خوبی از آب در می آیند).
فهرست مطالب
تعاریف مفهومی هوش اجتماعی
تعاریف عملیاتی هوش اجتماعی
2-1. مقدمه: 14
2-2. مبانی نظری و ادبیات تحقیق 14
2-2-1. هوش اجتماعی 14
1. هوش اجتماعی از دیدگاه بار- اون: 25
2. هوش اجتماعی از دیدگاه گاردنر 26
3. هوش اجتماعی از دیدگاه هچ و گاردنر 27
4. هوش اجتماعی از دیدگاه آلبرشت 27
5. هوش اجتماعی از دیدگاه سیلورا، مارتین یوسن و داهل 30
6. هوش اجتماعی از دیدگاه گلمن 32
2-3. مؤلفه های هوش اجتماعی از دید صاحب نظران 34
2-4. ویژگیهای هوش اجتماعی: 35
2-5. عوامل موثر بر پرورش هوش اجتماعی 38
2-8. پیشینه تحقیق در مورد هوش اجتماعی:
2-8-1. تحقیقات انجام شده هوش اجتماعی در داخل
2-8-2. تحقیقات انجام شده هوش اجتماعی در کشورهای خارجی
2-9. نتیجه گیری
منابع و مآخذ .
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
درباره این سایت